8-дневна екскурзия Мадрид - Лисабон през Септември и Октомври


8 дни / 7 нощувки
Гарантирано отпътуване: 10.09.11, 24.09.11, 08.10.11, 22.10.11

Пакетна цена на човек в двойна стая - 1180 лв.
Програма на екскурзията:
Събота. Отпътуване от летище София за Мадрид. Посрещане от приемащата агенция. Трансфер и настаняване в хотел 3* в Мадрид. Пешеходна разходка по Стария Мадрид, площада Пуерта дел Сол, Пласа Майор, Кралския дворец с градините на Сабатини, улица Гран Виа. Свободно време. Нощувка.
Неделя. Закуска. Обзорна екскурзия в столицата на Испания: площада на Колумб и Испания, Пасео Прадо. Обяд. Екскурзия в Толедо – разглеждане на Стария център, Катедралния Събор, синагогата, къщата-музей на Ел Греко. Нощувка в района на Мерида.
Понеделник. Закуска. Отпътуване за Португалия. Екскурзия в Евора - столицата на провинция Алентежу–храма на Диана, площад Джералда, Съборът Сеу, ренесансовият център, знаменитата Капела на Костите.Отпътуване за Лисабон. Вечеря. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.
Вторник. Закуска. Обзорна екскурзия в Лисабон: районът Байша, Росиу, Алфама, замъкът на Св. Георги, манастира на Йеромонитите, кулата Белем, паметника на Първооткривателите. Свободно време. По желание – разходка до крайбрежието Коста до Сол или посещение на представление на фадо. Вечеря. Нощувка.
Сряда. Закуска. Отпътуване за град Порто с кратка спирка във Фатима, свято място за поклонение на католиците по цял свят. Обзорна екскурзия в Порто – Съборът от 12 век, квартал Рибейра, избите Фирейра, старинните мостове и църкви. Вечеря. Нощувка.
Четвъртък. Закуска. Отпътуване за Испания. Екскурзия в Саламанка - градът с най- стария университет в Испания, разходка в историческия център, римският мост, Къщата с раковините, величествените ренесансови дворци. Вечеря. Нощувка.
Петък. Закуска. Екскурзия в Авила - градът на Св. Тереза, обграден от римски стени с можество манастири и църкви. Обяд. Екскурзия в Сеговия – разглеждане на Акведукта, Катедралния събор, в който е коронясана Изабела Кастилска и замъкът Алкасар - прототип на замъка в Дисниленд. Нощувка в хотел 3* Мадрид.
Събота. Закуска. Трансфер до летище Барселона.

Няма коментари: